Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

RSS

 UUSIA KUVIA GALLERIASSA
11.02.2019 19:58 | ikimummeli

Heippa, galleriassa on nyt uusia kissakuvia ja joknen koirakuvakin löytyy. Käykää kurkkaamassa.


 - ikimummeli | Kommentoi TUUMAUSTAUKO ON PÄÄTTYNYT
09.02.2019 00:23 | ikimummeli

Vaikka tauko on ohi niin vauhti ei ihan hirveästi ole lisääntynyt. 

Olen kuitenkin neulonut neljät sukat valmiiksi, joista kolmet on lähtenyt maailmalle ja neljännet pidän itse, koska siinä yksi väreistä loppui ja korvasin sen toisella värillä. Päätin pitää itse ne sukat. Yksiä sukkia olen juuri nyt kutomassa. Yksi sukka on ollut jo jonkin aikaa valmiina ja olen sitä toista neulonut pikkuhiljaa, kunnes tänään ällistyin. Katselin sukkien varsia ja huomasin, että eihän ne ole ollenkaan samanlaiset ja samanlaisiksi olin ne tarkoittanut. Olin koko ajan laskenut väärin tehdessäni tätä toista vartta. Voi hyv ä tavaton kuitenkin ajattelin. Niin monia sukkapareja kun olen tehnyt, niin vielä piti mennä tällanen moka tekemään. Olin neulonut vartta ahkerasti, mutta laskenut koko ajan väärin. No purin tietty kaiken ja aloitin alusta ja nyt kai se sitten menee oikein.

Näin voi kokeneellekin neulojalle käydä. Toisaalta inhimillistähän se erehtyminen on eikä kerrassaan mitään vahinkoa ole tapahtunut, koska nämä sukat eivät ole tilaussukat. Neulon vain tehdäkseni jotain.

Keräsin sitten muovikassiin kaikki langanpätkät seiskaveikasta ja vähän muistakin langoista ja aloin virkata mattoa. Väriä ainakin mattoon saan mahtumaan. No. Oikean käden peukalovarsi ja kämmenen päällipuoli tulee näköjään hyvin äkkiä kipeeksi virkatessa, joten tahti on hidas. Tarkoitukseni on ostaa voltaren geeliä, jota voin sivellä käteen auttamaan rasitusta, mutta lepohan se kaikkein paras lääke on.

Olen mennyt mukaan muutos-valmennukseen. Se on uudempi tapa yrittää painonpudotusta ja kokonaisvailtaista kehonhallintaa. Tällä tekniikalla ei käsketä lopettamaan mitään mitä ei halua lopettaa vaan annetaan vaihtoehtoja, joita kokeilla ja makustella ja opetella ja jos alkaa toimia niin hyvä ja jos ei niin ei sitten. Valmennus kestää kaikkineen vuoden, joten verkalleen edetään ja paljon on luentoja ja harjoituksia. Äsken juuri kävin lukemassa yhden osan tekniikoista, joita voi tehdä, kun makeanhimo yllättää. Mitä siis voi tehdä ennenkuin sen herkun suuhunsa pistää ja kokeilla ajan kanssa josko se harjoitus tehoaisi.

4 kokonaista päivää on siihen suukirurgiseen toimenpiteeseen, joka on sitten keskiviikkona 13.2. klo 12. Outi ystävä lähtee kuskaamaan minua edestakaisin kaupungin keskustaan ja pääsen sen jälkeen vielä kauppaan, jos tolpillani pysyn.

Pirkko-kisulla ei ole helppoa nykyisin. Ensin on hirmuisesti meteliä lumiaurojen ja lumisateiden kanssa ja nyt on kurjaa, kun lumi sulaa ja muuttuu pettäväksi kulkea. Pirkko on aika paksu kissa eikä pääse joka kolosta ja joka harjanteelle. Kello on nyt varttia vaille yksi yöllä enkä ole kisua vielä nähnyt. Hetken aikaa vielä odottelen, mutta sitten uskon ettei se tänään nyt tule. Toivottavasti sitten huomisiltana pääsee tulemaan. Toisaalta sillä on paljon vararavintoa, mutta tietenkin on kurjaa jos ei pääse liikkeelle lumen takia.

Paavo-kisu taas ei paljon ulkona viihdy. Ihan muutamia kertoja se on pikkuhetkeä kauemmin ulkona ollut. Kivaahan se on, että minulla on kotona siitä niin paljon seuraa.

Voi juku sentäs, tässähän sitä taas tuli ne päällimmäiset jutut kerrottua.

Mukavaa helmikuun jatkua jokaikiselle.


 - ikimummeli | Kommentoi TUUMAUSTAUKO
30.01.2019 20:58 | ikimummeli

Aivan selvästi tässä oli tuumaustauko. Iso työ valmistui ja aikaa oli yhtäkkiä ihan mahdottomasti. Kaikki ikäänkuin seisahtui. Olen toki neulonut sukkia, mutta ilman mitään sen suurempaa innostusta.

Lääkärissä kävin diabeteksen takia. Suukirurgiseen toimenpiteeseen menen tasan kahden viikon kuluttua. Minulla on kultasilta alaleuassa ja sen toisen hampaan juuri on niin pahassa kunnossa, että se pitää poistaa ennenkuin siitä alkaa olla haittaa minulle.

Nykytekniikka sallii sillan jättämistä paikalleen, mutta ientä leikkaamalla pääsee sitten juureen käsiksi ja sen voi poistaa. Näin luultavasti siinä tapahtumakulku on. Tunti tähän on varattava ja syödä ei varmaankaan saa enää sinä päivänä, juoda pillillä ehkä. Diabeteslääkäriltä sain hiukan neuvoja insuliinin suhteen kahdeksi päiväksi, jos se syöminen on niin hankalaa etten saa tarpeeksi ravintoa.

Tämän jälkeen olisi vuorossa oikea silmä. Se voi aika huonosti ja haluaisin tietää onko sille mitään tehtävissä.

Vatsan yläosa on edelleen hiukan outo, mutta seuraan sitä koko ajan. Jos se alkaa uudestaan pahasti oireilla on edessä varmaankin uusi tähystys tai ainakin ultraäänitutkimus.

Näitä nyt sitten olen pyöritellyt mielessäni ja ollut välillä pitkästynytkin.

Uuden käsityön, isomman projektin, aloittaminen on pyörinyt mielessäni, mutta en ole vielä aloittanut. Langat olen kyllä kerännyt jo kokoon. Katsotaan nyt millon aika on kypsä uudelle tekemiselle.

Kissat voivat kohtuullisen hyvin pakkasista huolimatta. Pirkko-kisu käy edelleenkin syömässä, mutta viipyy vain ihan pienen hetken ja hotkii ruokansa. Eilen se sai myöhään vielä uuden maidon lämmityksen jälkeen ruokaa lisää, jotta pärjäisi ja nythän on pari kylmempää päivää taas tulossa, joten lämpöä se tarvitsee. Siellä muurin kupeessa se asustaa tuossa tien toisella puolen olevan vajan alla. Siellä on kuulema lämmin paikka sanoi omistaja.

Keväällä, kun ovia voi taas alkaa pitää auki, houkuttelen kisun kyllä sisälläkin käymään. Tottuisi siihen, että tulee sisälle syömään ja sitten pääsee taas ulos omille jutuilleen. Ensi talvi olisi sitten enempi sisäkissana niin kuin Paavokin on.

Olen ollut hiukan lumitöissä ja äsken liikahti taas nikama selässä ja nyt pitää olla hiukkasen varovaisempi lähipäivinä. 

Huomenna käyn apteekissa ja kaupassa ja perjantaina lähden kaupungin keskustaan ostoksille ja lauantaina ystävättäreni täyttää 70 vuotta ja pitää kutsut, joten se päivä kuluu myös kaupungin keskustassa.

Sen jälkeen onkin sitten jännittäminen suukirurgista toimenpidettä. Hyi olkoon, toivon, että aika kuluu nopsaan ja kaikki sujuu hyvin.

Huomenna on sitten tämän vuoden ensimmäisen kuukauden viimeinen päivä. Pakkasta ja ehkä auringonpaistettakin lienee luvassa.


 - ikimummeli | Kommentoi NYT JO 4 PÄIVÄ TAMMIKUUTA
04.01.2019 15:14 | ikimummeli

Mitään isoja mullistuksia ei ole ollut. Keskiviikkona käytiin Outin kanssa kaupungilla hiukan asioita hoitelemassa ja kerrankin kaikki listalla olleet asiat saatiin hoidettua, ihan kaikki. Mutta menipä siinä aikaakin. Lähdettiin ennen kymmentä aamulla ja oltiin kotosalla vasta joskus kolmen aikoihin. Huh, huh,

Minulla on nyt uusi puhelimeni käytössä. Koska valokuvaaminen on minulle iso asia ja kovin herkkua niin otin samalla muistikortin kuvia varten. Nyt kaikki kuvani menevät suoraan muistikortille ja ovat siellä turvassa jos vaikka puhelimelleni sattuisi jotain. Mahtavaa.

No eihän se kuitenkaan ilmaista ollut, mutta ei se mitään, sain kuitenkin puhelimeni toimimaan. Oli ilo katella, kun asiantuntija huolehti puhelimesta. Kaikki sujui kuin lasten leikki parhaimmillaan. 39 euroa maksoin muistikortista ja puhelimen käyttökuntoon saattamisesta yhteensä.

Vanhanajan voimapaperia ei löytynyt, mutta sain sitten kunnollisen pahvilaatikon peiton lähettämistä varten. Sitä sitten illalla hiukan madalsin, leveys oli ihan nappiin, ja teippasin melkein kokonaisella rullalla ja torstaina se paketti sitten lähti. Ajoissa, mutta toivottavasti kuitenkin aika riittää, kun viikonloppu on tässä välissä.

Nyt minun pitää opetella sellainenkin asia kuin, että miten saan puhelimestani kuvia tänne. Se voikin olla jo vaikeampaa. Mutta aion sen tietenkin opetella, koska puhelimeni kamera on hyvä.

Paavo-kissalla on tänään nukkupäivä. Se ei ole ollut lainkaan ulkona vielä. Aamulla se söi vähän ja siitä lähtien se on nukkunut. Kävin aamupäivällä laittamassa matot tärkeisiin paikkoihin takapihalle, mutta eipä ole kisu ulkona niitä kokeillut. Syötti tulee varmaan joskus alkuillasta syömään. Pitääkin kohta tiskata sen astiat.

Hamppulähetystä ei vieläkään kuulu. Lähetin jo kyselyn. Onhan tässä pyhiä tietty ollut, mutta on aikaakin jo ollut.

Tällaisissa merkeissä täällä nyt huristellaan. Voikaa hyvin.


 - ikimummeli | Kommentoi ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2019
01.01.2019 15:14 | ikimummeli

Hienosti se meillä muuten meni, mutta Pirkko-kissa ei ole tullut syömään, ei eilen eikä vielä tänäänkään. Nyt illan suussa se voisi tulla ja saisi taas vähän murkinaa sisuksiinsa, kun huomenna on luvassa myrskyä ja kisu ei silloinkaan kuitenkaan uskalla tulla.

Eilen täällä raketit paukkuivat. Paavo-kissani nukkui kaikessa rauhassa koko illan. Kävin silloin tällöin katsomassa, että kaikki on hyvin ja joskus se nosti päätään ja joskus vaan nukkui. Joskus yhdentoista aikoihin vasta Paavo heräsi ja tuli syliin, ihmetteli pauketta, mutta ei pyrkinyt pois sylistä, oli siinä vaan ihan rauhallisena.

Odotin syöttikisua kahteen saakka, mutta sitten menin jo Paavon kaa nukkumaan.

Tänään uudenvuodenpäivänä minun piti lähteä ystävättäreni luo kaffeelle, mutta keli oli niin liukas, että pyörsin jo kotitieltä takaisin ja soitin hänelle, että en uskalla lähteä. Hiekkaa ei missään ja jäätä veden alla, vesisadetta ja räntää vuoronperään. Taksia en tietenkään saanut. Sovimme, että tulen heti, kun säätila muuttuu pakkaselle ja uskallan lähteä kävelemään sauvojen kanssa.

Huomenna pääsen, toivottavasti keli ei ole haittana, ystävättäreni kanssa kaupungin keskustaan ja otan molemmat puhelimet mukaani. Jospa joku osaisi avata uuden puhelimeni minulle ja saisin sim-kortin laitettua sisälle. Tässä puhelimessa on hyvä kamera, joten odotan jännittyneenä uusia valokuvia. Tänään on tasan kaksi viikkoa siitä, kun sain puhelimeni, mutta en vain ole saanut sitä auki.

Olen kadottanut hansikkaani, joten sellaiset pitäisi huomenna myös saada uudet. Yhtään en ymmärrä mihin ne hanskat oikein on tippuneet.

Päänahkaani varten ostamani vihreä Tee+kamomilla-saippua, on postissa ja haen senkin huomenna samalla, kun lähetän peiton matkaan veljenpojalleni. Minusta peitosta tuli aika kiva vaikka itse sen sanonkin eikä ollenkaan sellainen kuin alunperin ajattelin. Olen kuitenkin aika tyytyväinen ja antaisin itselleni arvosanaksi 8+. Nyt on sitten vapaata aikaa vaikka mihin. Yhtä suurta projektia en tee toista, ainakaan en usko tekeväni.

Uusia sukkia sen sijaan aloitin tänään tekemään ja ne on sitten tämän vuoden ensimmäiset sukat. Viime vuodelta valmistui eilen yhdet sukat ja keskeneräisiä on nallelangasta yhdet sukat ja yhdet tumput seiskaveikasta.

Caruna-yhtiö viestitti, että lähestyvä myrsky voi aiheuttaa sähköntuotossa häiriöitä, jotka aletaan korjata vasta myrskyn laannuttua. No. Minä heti miettimään, että mitä ruokaa voisi tehdä sellaista mihin ei sähköä sitten tarvita ja tulin siihen tulokseen, että puolukkapuuro on sellaista ja otin heti puolukoita sulamaan. Keitän kunnon puurot, jotta on aamuksikin sitten, jos sähköä ei ole. Otan myös kalan sulamaan ja laitan kirjolohen uuniin. Sitä on sitten hyvä laittaa leivän päälle ja maito ja leipä on ihan ravitsevaa.

Meilläpäin on harvoin ollut sähkökatkoja pitempään 4-5 tuntia, joten minulla ei juurikaan ole kokemusta pitkistä katkoista. Mutta jos he katsovat aiheelliseksi lähetellä viestejä puhelimeen myrskyn mahdollisista haitoista, niin oletan heidän olevan tosissaan ja että on syytä varautua sitten katkoihin.

Paavo-kisu se viihtyy taas ulkona ja olkoon vaan niin nukkuu sitten kivasti illan kotona ja turvassa ja jatkaa nukkumista sitten minun kanssani.

Meillä onkin sitten aika aikainen lähtö kaupungille. Toivottavasti kisuni jää sisälle, jos keli on hankala. Paavo se vaan tykkää näistä "koiran ilmoista" ja on mielellään ulkona.

Jos sähköt menee jo illalla niin ainahan voi pelata pasianssia jos ei lukea voi.

Oikein antoisaa ja onnellista, tervettä ja uljasta ja mielikuvitusrikasta UUTTA VUOTTA 2019 jokaikiselle.

 


 - ikimummeli | Kommentoi